网站通行证  
天津考研网 资讯中心-网尽考研信息 考研专卖店-考研资料书籍一站购齐 考研辅导班 BBS社区-便易的交流平台 专业课教材 院校导航-权威院校招生信息 下载中心-海量考研复习资料 客服中心-解决所有问题 考研热线4000220908
 您现在的位置: 天津考研网 >> 资讯中心 >> 复习指导 >> 英语 >> 正文 相信自己,加油!
    2012年硕士研究生考试英语二真题及答案解析
2012年全国硕士研究生入学统一考试英语(二)真题及答案解析
责任编辑:huanying33  作者:佚名  来源:本站原创   更新时间:2012-8-30 15:17:46

  Section 1 Use of Eninglish


  Directions :


  Millions of Americans and foreigners see GI.Joe as a mindless war toy ,the symbol of American military adventurism, but that’s not how it used to be .To the men and women who 1 )in World War II and the people they liberated ,the GI.was the 2) man grown into hero ,the pool farm kid torn away from his home ,the guy who 3) all the burdens of battle ,who slept in cold foxholes,who went without the 4) of food and shelter ,who stuck it out and drove back the Nazi reign of murder .this was not a volunteer soldier ,not someone well paid ,5) an average guy ,up 6 )the best trained ,best equipped ,fiercest ,most brutal enemies seen in centuries.

  His name is not much.GI. is just a military abbreviation 7) Government Issue ,and it was on all of the article 8) to soldiers .And Joe? A common name for a guy who never 9) it to the top .Joe Blow ,Joe Magrac …a working class name.The United States has 10) had a president or vicepresident or secretary of state Joe.

  GI .joe had a (11)career fighting German ,Japanese , and Korean troops . He appers as a character ,or a (12 ) of american personalities, in the 1945 movie The Story of GI. Joe, based on the last days of war correspondent Ernie Pyle. Some of the soldiers Pyle(13)portrayde themselves in the film. Pyle was famous for covering the (14)side of the warl, writing about the dirt-snow –and-mud soldiers, not how many miles were(15)or what towns were captured or liberated, His reports(16)the “willie” cartoons of famed Stars and Stripes artist Bill Maulden. Both men(17)the dirt and exhaustion of war, the (18)of civilization that the soldiers shared with each other and the civilians: coffee, tobacco, whiskey, shelter, sleep. (19)Egypt, France, and a dozen more countries, G.I. Joe was any American soldier,(20)the most important person in their lives.

  1.[A] performed [B]served [C]rebelled [D]betrayed

  2.[A] actual [B]common [C]special [D]normal

  3.[A]bore [B]cased [C]removed [D]loaded

  4.[A]necessities [B]facilitice [C]commodities [D]propertoes

  5.[A]and [B]nor [C]but [D]hence

  6.[A]for [B]into [C] form [D]against

  7.[A]meaning [B]implying [C]symbolizing [D]claiming

  8.[A]handed out [B]turn over [C]brought back [D]passed down

  9.[A]pushed [B]got [C]made [D]managed

  10.[A]ever [B]never [C]either [D]neither

  11.[A]disguised [B]disturbed [C]disputed [D]distinguished

  12.[A]company [B]collection [C]community [D]colony

  13.[A]employed [B]appointed [C]interviewed [D]questioned

  14.[A]ethical [B]military [C]political [D]human

  15.[A]ruined [B]commuted [C]patrolled [D]gained

  16.[A]paralleled [B]counteracted [C]duplicated [D]contradicted

  17.[A]neglected [B]avoided [C]emphasized [D]admired

  18.[A]stages [B]illusions [C]fragments [D]advancea

  19.[A]With [B]To [C]Among [D]Beyond

  20.[A]on the contrary [B] by this means [C]from the outset [D]at that point

 

  Section II Resdiong Comprehension

  Part A

 
  Directions:

  Read the following four texts. answer the question after each text by choosing A,B,C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.(40 points)


  Text 1

  Homework has never been terribly popular with students and even many parents, but in recent years it has been particularly scorned. School districts across the country, most recently Los Angeles Unified, are revising their thinking on his educational ritual. Unfortunately, L.A. Unified has produced an inflexible policy which mandates that with the exception of some advanced courses, homework may no longer count for more than 10% of a student’s academic grade.

  This rule is meant to address the difficulty that students from impoverished or chaotic homes might have in completing their homework. But the policy is unclear and contradictory. Certainly, no homework should be assigned that students cannot do without expensive equipment. But if the district is essentially giving a pass to students who do not do their homework because of complicated family lives, it is going riskily close to the implication that standards need to be lowered for poor children.

  District administrators say that homework will still be a pat of schooling: teachers are allowed to assign as much of it as they want. But with homework counting for no more than 10% of their grades, students can easily skip half their homework and see vey little difference on their report cards. Some students might do well on state tests without completing their homework, but what about the students who performed well on the tests and did their homework? It is quite possible that the homework helped. Yet rather than empowering teachers to find what works best for their students, the policy imposes a flat, across-the-board rule.

  At the same time, the policy addresses none of the truly thorny questions about homework. If the district finds homework to be unimportant to its students’ academic achievement, it should move to reduce or eliminate the assignments, not make them count for almost nothing. Conversely, if homework does nothing to ensure that the homework students are not assigning more than they are willing to review and correct.

  The homework rules should be put on hold while the school board, which is responsible for setting educational policy, looks into the matter and conducts public hearings. It is not too late for L.A. Unified to do homework right.


  21.It is implied in paragraph 1 that nowadays homework_____.

  [A] is receiving more criticism

  [B]is no longer an educational ritual

  [C]is not required for advanced courses

  [D]is gaining more preferences


  22.L.A.Unified has made the rule about homework mainly because poor students_____.

  [A]tend to have moderate expectations for their education

  [B]have asked for a different educational standard

  [C]may have problems finishing their homework

  [D]have voiced their complaints about homework


  23.According to Paragraph 3,one problem with the policy is that it may____.

  [A]discourage students from doing homework

  [B]result in students' indifference to their report cards

  [C]undermine the authority of state tests

  [D]restrict teachers' power in education


  24. As mentioned in Paragraph 4, a key question unanswered about homework is whether______. [A] it should be eliminated

  [B]it counts much in schooling

  [C]it places extra burdens on teachers

  [D]it is important for grades


  25.A suitable title for this text could be______.

  [A]Wrong Interpretation of an Educational Policy

  [B]A Welcomed Policy for Poor Students

  [C]Thorny Questions about Homework

  [D]A Faulty Approach to Homework


  Text2

  Pretty in pink: adult women do not rememer being so obsessed with the colour, yet it is pervasive in our young girls’ lives. Tt is not that pink is intrinsically bad, but it is such a tiny slice of the rainbow and, though it may celebrate girlhood in one way, it also repeatedly and firmly fuses girls’ identity to appearance. Then it presents that connection, even among two-year-olds, between girls as not only innocent but as evidence of innocence. Looking around, I despaired at the singular lack of imagination about girls’ lives and interests.

  Girls’ attraction to pink may seem unavoidable, somehow encoded in their DNA, but according to Jo Paoletti, an associate professor of American Studies, it is not. Children were not colour-coded at all until the early 20th century: in the era before domestic washing machines all babies wore white as a practical matter, since the only way of getting clothes clean was to boil them. What’s more, both boys and girls wore what were thought of as gender-neutral dresses.When nursery colours were introduced, pink was actually considered the more masculine colour, a pastel version of red, which was associated with strength. Blue, with its intimations of the Virgin Mary, constancy and faithfulness, symbolised femininity. It was not until the mid-1980s, when amplifying age and sex differences became a dominant children’s marketing strategy, that pink fully came into its own,

when it began to seem inherently attractive to girls, part of what defined them as female, at least for the first few critical years.

  I had not realised how profoundly marketing trends dictated our perception of what is natural to kins, including our core beliefs about their psychological development. Take the toddler. I assumed that phase was something experts developed after years of research into children’s behaviour: wrong. Turns out, acdording to Daniel Cook, a historian of childhood consumerism, it was popularised as a marketing trick by clothing manufacrurers in the 1930s.

  Trade publications counselled department stores that, in order to increase sales, they should create a “third stepping stone” between infant wear and older kids’ clothes. Tt was only after “toddler”became a common shoppers’ term that it evolved into a broadly accepted developmental stage. Splitting kids, or adults,into ever-tinier categories has proved a sure-fire way to boost profits. And one of the easiest ways to segment a market is to magnify gender differences – or invent them where they did not previously exist.


  26.By saying "it is...the rainbow"(Line 3, Para.1),the author means pink______.

  [A]should not be the sole representation of girlhood

  [B]should not be associated with girls' innocence

  [C]cannot explain girls' lack of imagination

  [D]cannot influence girls' lives and interests


  27.According to Paragraph 2, which of the following is true of colours?

  [A]Colours are encoded in girls' DNA.

  [B]Blue used to be regarded as the colour for girls.

  [C]Pink used to be a neutral colour in symbolising genders.

  [D]White is prefered by babies.


  28.The author suggests that our perception of children's psychological development was much influenced by_____.

  [A]the marketing of products for children

  [B]the observation of children's nature

  [C]researches into children's behavior

  [D]studies of childhood consumption


  29.We may learn from Paragraph 4 that department stores were advised to_____.

  [A]focus on infant wear and older kids' clothes

  [B]attach equal importance to different genders

  [C]classify consumers into smaller groups

  [D]create some common shoppers' terms


  30.It can be concluded that girls' attraction to pink seems to be____.

  [A] clearly explained by their inborn tendency

  [B]fully understood by clothing manufacturers

  [C] mainly imposed by profit-driven businessmen

  [D]well interpreted by psychological experts


    Text3

  In2010.afederaljudgeshookAmerica'sbiotechindustrytoitscore.CompanieshadwonpatentsforisolatedDNAfordecades-by2005some20%

ofhumangeneswereparented.ButinMarch2010ajudgeruledthatgeneswereunpatentable.Executiveswereviolentlyagitated.TheBiotechnologyIndustryOrganisation(BIO),atradegroup,assuredmembersthatthiswasjusta“preliminarystep”inalongerbattle.

OnJuly29ththeywererelieved,atleasttemporarily.Afederalappealscourtoverturnedthepriordecision,rulingthatMyriadGeneticscouldindeedholbpatentstotwogenssthathelpforecastawoman'sriskofbreastcancer.ThechiefexecutiveofMyriad,acompanyinUtah,saidtherulingwasablessingtofirmsandpatientsalike.

Butascompaniescontinuetheirattemptsatpersonalisedmedicine,thecourtswillremainratherbusy.TheMyriadcaseitselfisprobablynotoverCriticsmakethreemainargumentsagainstgenepatents:ageneisaproductofnature,soitmaynotbepatented;genepatentssuppressinnovationratherthanrewardit;andpatents'monopoliesrestrictaccesstogenetictestssuchasMyriad's.Agrowingnumberseemtoagree.Lastyearafederaltask-forceurgedreformforpatentsrelatedtogenetictests.InOctobertheDepartmentofJusticefiledabriefintheMyriadcase,arguingthatanisolatedDNAmolecule“isnolessaproductofnature...thanarecottonfibresthathavebeenseparatedfromcottonseeds.”

Despitetheappealscourt'sdecision,bigquestionsremainunanswered.Forexample,itisunclearwhetherthesequencingofawholegenomeviolatesthepatentsofindividualgeneswithinit.ThecasemayyetreachtheSupremeCourt.

  AS the industry advances ,however,other suits may have an even greater impact.companies are unlikely to file many more patents for human DNA molecules-most are already patented or in the public domain .firms are now studying how genes intcract,looking for correlations that might be used to determine the causes of disease or predict a drug’s efficacy,companies are eager to win patents for ‘connecting the dits’,expaains hans sauer,alawyer for the BIO.

  Their success may be determined by a suit related to this issue, brought by the Mayo Clinic, which the Supreme Court will hear in its next term. The BIO rtcently held a convention which included seddions to coach lawyers on the shifting landscape for patents. Each meeting was packed.


  31.it canbe learned from paragraph I that the biotech companies would like-----

  A.their executives to be active

  B.judges to rule out gene patenting

  C.genes to be patcntablc

  D.the BIO to issue a warning


  32.those who are against gene patents believe that----

  A.genetic tests are not reliable

  B.only man-made products are patentable

  C.patents on genes depend much on innovatiaon

  D.courts should restrict access to gene tic tests


  33.according to hans sauer ,companies are eager to win patents for----

  A.establishing disease comelations

  B.discovering gene interactions

  C.drawing pictures of genes

  D.identifying human DNA


  34.By saying “each meeting was packed”(line4,para6)the author means that -----

  A.the supreme court was authoritative

  B.the BIO was a powerful organization

  C.gene patenting was a great concern

  D.lawyers were keen to attend conventiongs


  35.generally speaking ,the author’s attitude toward gene patenting is----

  A.critical

  B.supportive

  C.scornful

  D.objective


  Text 4

  The great recession may be over, but this era of high joblessness is probably beginning. Before it ends,it will likely change the life course and character of a generation of young adults. And ultimately, it is likely to reshape our politics,our culture, and the character of our society for years.

  No one tries harder than the jobless to find silver linings in this national economic disaster. Many said that unemployment, while extremely painful, had improved them in some ways; they had become less materialistic and more financially prudent; they were more aware of the struggles of others. In limited respects, perhaps the recession will leave society better off. At the very least, it has awoken us from our national fever dream of easy riches and bigger houses, and put a necessary end to an era of reckless personal spending.

  But for the most part, these benefits seem thin, uncertain, and far off. In The Moral Consequences of Economic Growth, the economic historian Benjamin Friedman argues that both inside and outside the U.S. ,lengthy periods of economic stagnation or decline have almost always left society more mean-spirited and less inclusive, and have usually stopped or reversed the advance of rights and freedoms. Anti-immigrant sentiment typically increases, as does conflict between races and classes.

  Income inequality usually falls during a recession, but it has not shrunk in this one,. Indeed, this period of economic weakness may reinforce class divides, and decrease opportunities to cross them--- especially for young people. The research of Till Von Wachter, the economist in Columbia University, suggests that not all people graduating into a recession see their life chances dimmed: those with degrees from elite universities catch up fairly quickly to where they otherwise would have been if they had graduated in better times; it is the masses beneath them that are left behind.

  In the internet age, it is particularly easy to see the resentment that has always been hidden winthin American society. More difficult, in the moment , is discerning precisely how these lean times are affecting society’s character. In many respects, the U.S. was more socially tolerant entering this resession than at any time in its history, and a variety of national polls on social conflict since then have shown mixed results. We will have to wait and see exactly how these hard times will reshape our social fabric. But they certainly it, and all the more so the longer they extend.


  36.By saying “to find silver linings”(Line 1,Para.2)the author suggest that the jobless try to___.

  [A]seek subsidies from the govemment

  [B]explore reasons for the unermployment

  [C]make profits from the troubled economy

  [D]look on the bright side of the recession


  37.According to Paragraph 2,the recession has made people_____.

  [A]realize the national dream

  [B]struggle against each other

  [C]challenge their lifestyle

  [D]reconsider their lifestyle


  38.Benjamin Friedman believe that economic recessions may_____.

  [A]impose a heavier burden on immigrants

  [B]bring out more evils of human nature

  [C]Promote the advance of rights and freedoms

  [D]ease conflicts between races and classes


  39.The research of Till Von Wachther suggests that in recession graduates from elite universities tend to _____.

  [A]lag behind the others due to decreased opportunities

  [B]catch up quickly with experienced employees

  [C]see their life chances as dimmed as the others’

  [D]recover more quickly than the others


  40.The author thinks that the influence of hard times on society is____.

  [A]certain

  [B]positive

  [C]trivial

  [D]destructive


  Part B

  Directions:

  Read the following text and answer the questions by finding information from the left column that corresponds to each of the marked details given in the right column. There are two extra choices in the right column. Mark your answers on ANSWER SHEERT 1.(10 points)

  “Universal history, the history of what man has accomplished in this world, is at bottom the History of the Great Men who have worked here,” wrote the Victorian sage Thomas Carlyle. Well, not any more it is not.

  Suddenly, Britain looks to have fallen out with its favourite historical form. This could be no more than a passing literary craze, but it also points to a broader truth about how we now approach the past: less concerned with learning from forefathers and more interested in feeling their pain. Today, we want empathy, not inspiration.

  From the earliest days of the Renaissance, the writing of history meant recounting the exemplary lives of great men. In 1337, Petrarch began work on his rambling writing De Viris Illustribus – On Famous Men, highlighting the virtus (or virtue) of classical heroes. Petrarch celebrated their greatness in conquering fortune and rising to the top. This was the biographical tradition which Niccolo Machiavelli turned on its head. In The Prince, the championed cunning, ruthlessness, and boldness, rather than virtue, mercy and justice, as the skills of successful leaders.

  Over time, the attributes of greatness shifted. The Romantics commemorated the leading painters and authors of their day, stressing the uniqueness of the artist's personal experience rather than public glory. By contrast, the Victorian author Samual Smiles wrote Self-Help as a catalogue of the worthy lives of engineers , industrialists and explores . "The valuable examples which they furnish of the power of self-help, if patient purpose, resolute working and steadfast integrity, issuing in the formulation of truly noble and many character, exhibit,"wrote Smiles."what it is in the power of each to accomplish for himself"His biographies of James Walt, Richard Arkwright and Josiah Wedgwood were held up as beacons to guide the working man through his difficult life.

  This was all a bit bourgeois for Thomas Carlyle, who focused his biographies on the truly heroic lives of Martin Luther, Oliver Cromwell and Napoleon Bonaparte. These epochal figures represented lives hard to imitate, but to be acknowledged as possessing higher authority than mere mortals.

  Communist Manifesto. For them, history did nothing, it possessed no immense wealth nor waged battles:“It is man, real, living man who does all that.” And history should be the story of the masses and their record of struggle. As such, it needed to appreciate the economic realities, the social contexts and power relations in which each epoch stood. For:“Men make their own history, but they do not make it just as they please; they do not make it under circumstances chosen by themselves, but under circumstances directly found, given and transmitted from the past.”

  This was the tradition which revolutionized our appreciation of the past. In place of Thomas Carlyle, Britain nurtured Christopher Hill, EP Thompson and Eric Hobsbawm. History from below stood alongside biographies of great men. Whole new realms of understanding — from gender to race to cultural studies — were opened up as scholars unpicked the multiplicity of lost societies. And it transformed public history too: downstairs became just as fascinating as upstairs.

 

  Section III Translation

  46.Directions:

  Translate the following text from English into Chinese.Write your translation on ANSWER SHEET2.(15 points)

  When people in developing countries worry about migration,they are usually concerned at the prospect of ther best and brightest departure to Silicon Valley or to hospitals and universities in the developed world ,These are the kind of workers that countries like Britian ,Canada and Australia try to attract by using immigration rules that privilege college graduates .

  Lots of studies have found that well-educated people from developing countries are particularly likely to emigrate .A big survey of Indian households in 2004 found that nearly 40%of emigrants had more than a high-school education,compared with around 3.3%of all Indians over the age of 25.This "brain drain "has long bothered policymakers in poor countries ,They fear that it hurts their economies ,depriving them of much-needed skilled workers who could have taught at their universities ,worked in their hospitals and come up with clever new products for their factories to make .

  Section IV Writing

  Part A

  47.Directions

  Suppose you have found something wrong with the electronic dictionary that you bought from an onlin store the other day ,Write an email to the customer service center to

  1)make a complaint and

  2)demand a prompt solution

  You should write about 100words on ANSERE SHEET 2

  Do not sign your own name at the end of the letter ,Use "zhang wei "instead .

  48、write an essay based on the following table .In your writing you should

  1)describe the table ,and

  2)give your comments

  You should write at least 150 words(15points)

 

    英语二答案:

完形填空:

1.B 2.B 3.A 4.A 5.C

6.B 7.C 8.A 9.D 10.B

11.D 12.B 13.C 14.D 15.B

16.A 17.C 18.B 19.B 20.D

TEXT1:

21. A 22.C 23.A 24.B 25.D

TEXT2:

26.A 27.B 28.A 29.C 30.C

TEXT3:

31.C 32.B 33.A 34.D 35.D

TEXT4:

36.D 37.D 38.B 39.D 40.A

翻译:

  而发展中国家担心移民,则通常考虑的是,他们最优秀的人才流入了硅谷,或是发达国家的一些医院和大学。而这些人才正是英国、加拿大、澳大利亚这样的国家需要的,他们通过优待大学生的移民政策来吸引这样的人才。

  很多研究发现,发展中国家受过良好教育的人们尤其可能移民。据估计,三分之二受过良好教育的Cape Verdeans都居住在国外。2004年对印度家庭展开了一次大范围调查,询问了他们移居国外的家庭成员情况。调查发现,近40%的移民接受过高等教育,而所有25岁以上的印度人中,这一比例仅为3.3%。这种“人才外流”的现象长期困扰着穷国的政策制定者们。他们担心这会有损经济发展,使得他们丧失亟需的有技能的人才,他们本可在大学里教书,在医院里工作,或是研发出可供生产的新产品。

新题型:

41-45:AFGCE

小作文范文:

Dear Sir or Madame,

As one of the regular customers of your online store, I am writing this letter to express my complaint against the flaws in your product—an electronic dictionary I bought in your shop the other day.

The dictionary is supposed to be a favorable tool for my study. Unfortunately, I found that there are several problems. To begin with, when I opened it, I detected that the appearance of it had been scratched. Secondly, I did not find the battery promised in the advertisement posted on the homepage of your shop, which makes me feel that you have not kept your promise. What is worse, some of the keys on the keyboard do not work.

I strongly request that a satisfactory explanation be given and effective measures should be taken to improve your service and the quality of your products. You can either send a new one to me or refund me my money in full.

I am looking forward to your reply at your earliest convenience.

Sincerely yours,

Zhang Wei

 
分享到:
复制本文地址给好友 -
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口】 
    文章搜索
    天津考研网版权、投稿与免责申明:
    1)凡本网署名文字、图片和音视频稿件,版权均属天津考研网所有。任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明稿件来源:天津考研网,违者本网将依法追究责任。
    2)本网注明"文章来源:xxx(非本站)"的文章均为转载稿,本网转载出于传递更多信息之目的。此类稿件并不代表本网观点,本网不承担此类稿件侵权行为的直接责任及连带责任。
    3. 如因作品内容、版权等需要同本网联系的,请在作品在本网发表之日起30日内联系,否则视为放弃相关权利。
      热门考研服务
      最新考研信息
      相关文章
    暑期英语:真题为核达到突破
    南开大学汉语写作与百科知识考研真题资料(翻译硕
    考研政治真题毛中特分析题启示
    考研英语复习:每做一套题,都要有收获
    硕士生考试考研英语真题的重要作用
    天津大学仪器科学与技术考研资料-考研真题复习指导
    天津大学测控技术基础考研真题-考研资料-笔记讲义
    天津大学控制工程硕士考研真题-考研资料-笔记讲义
    天津大学电气工程硕士考研真题-考研资料-笔记讲义
    天津大学工程光学考研真题-考研资料-笔记讲义
      热卖考研资料
      全国考研专业课试题笔记资料导航
    A安徽 B北京 C重庆 F福建 G广东G甘肃G广西G贵州 H湖北
    H湖南H河北H河南 H黑龙江J吉林J江苏 J江西L辽宁
    N内蒙 S上海S四川S山东 S山西S陕西 T天津Y云南 Z浙江
    Z中科院教育学 心理学 历史学 计算机统考 考博资料
    (全国考研资料由上学网提供,点击www.chinakao.cn发现更多)
    资讯栏目导航
    新闻政策 考研新闻 考研政策 热点点评
    复习指导 英语 数学 政治 专业课 分数线 大纲 复试
    经验心得 经验交流 考研故事
    院校导航 天津大学 天津医科大学 天津师范大学
    南开大学 天津财经大学 河北工业大学
    天津工业大学 中国民航大学 天津外国语大学
    天津理工大学 天津科技大学 天津商业大学
    天津中医药大学 天津城市建设学院 其他
    统考科目 心理学考研 教育学考研 历史学考研
    计算机考研 医学考研网 法律硕士 农学
    热门专业 会计学 行政管理 土木建筑 化学 机械 法学
    自动化 新闻传播 人力资源 生物 电气 中文
    管理学 电子通信 国际关系 外语 经济 社保
    | 关于我们 | 网站导航 | 招聘信息 | 广告业务 | 隐私条款 | 客服中心 | 联系我们设为首页 顶部 全国统一热线:022-58054788,58054799,27056088
    版权所有 Copyright©2003-2017 天津格瑞斯教育科技有限公司 All Rights Reserved 旗下网站:[天津考研网]52kaoyan.com上学网]chinakao.cn
    公司地址:天津市和平区卫津路佳怡国际D座2门8层(天津大学东门斜对过) -办公室地图-行车路线 工商局营业执照注册号:1201011009852,点击查询!网银在线支付平台,安全快捷!支付宝特约商家,信任标志!考研一站式服务,考研无忧!
    公司总机:022-85681642 客服热线:022-58054788,58054799(7X24小时热线支持)
    法律顾问:王自强律师 信息产业部备案:津ICP备07001356号-3